KOMPOSZTÁLÁS

Komposztáljuk együtt!

Papkeszi Községi Önkormányzat felismerte, hogy az élhetőbb környezet, az energiafogyasztás, a káros anyagok kibocsátásának és a lakossági hulladék mennyiségének csökkentése nem kizárólag globális probléma, hanem helyi ügy is. Falusias körülmények között, ahol még hagyományai vannak a kertművelésnek ott kézenfekvő probléma kézenfekvő megoldása a házi komposztálás elterjesztése, amellyel a fenti célok részben elérhetőek. Ennek érdekében , mint projektgazda sikeresen pályázott és összesen 6.217.500,- Ft támogatást kapott a „Hulladék mennyiségének csökkentése Papkeszin a házi komposztálás bevezetésével és elterjesztésével” című, KEOP-6.2.0/a-09-2010-0081 azonosító számú pályázati projekt lebonyolításoz.

A projekt keretében a település lakosságának ingyenesen biztosítjuk a komposztáláshoz szükséges eszközöket és információ.

Minden háztartás számára – 1 db 1m3-es fa komposztáló ládát és 1db 390 l-es műanyag komposztáló silót – az eszközöket együttműködési megállapodás megkötése után adjuk át. A komposzt alapanyagának elkészítéséhez elektromos komposztaprítót lehet igényelni a Polgármesteri Hivatalban az együttműködési megállapodás megkötését és a komposztáló edények átvételét követően.

A komposztálás elterjesztése érdekében, a komposztálás folyamatának megismertetésére előadás sorozatot szervezünk. Ezen kívül minden háztartásba eljuttatjuk a komposztálással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat tartalmazó kiadványt.

Ismeretterjesztő nyitóelőadásokra 2011. április 19-én kedden 1800 órától kerül sor, a Papkeszi Kultúrházban, 2011. április 20-án, szerdán 1800 órától a colori Művelődési Házban kerül sor. Az előadásokra mindenkit szeretettel várunk, és reméljük, hogy a lakosság minél nagyobb számban él a lehetőséggel.

A komposztáló edények átadására és átvételére május 2-től lesz ehetőség.

Ugrás a lap tetejére