Amatőr színjátszók

Az amatőr színjátszó csoport 2010. februárjában alakult, elsősorban önmagunk szórakoztatására, és csak később fogalmazódtak meg olyan mondatok, mint a mások örömére, vagy a legyen helyben színház, esetleg a lehetetlen megpróbálása: töltsük meg nézőkkel a kultúrházat. Jelenleg 10 tagja van a csoportnak.

A színjátszó kör tagjai:

Eszes-Sinka Zsuzsanna

Horváth Annamária

Horváth Katalin

Horváth Lászlóné

Klemencz Attiláné

Kukáné Horváth Barbara

Leposa Katalin – súgó

Plesz Zsolt

Varga Zsoltné

Savanyu Beáta

Első darabunkat, a Rest macska című népi komédiát május 2-án mutattuk be Papkeszin, a Kultúrházban. Nem vagyunk szerénytelenen, ha azt mondjuk, nagy sikerrel. Nagy sikernek mondható, amikor a nézők egy része állva tapsol, ezzel fejezve ki mennyire tetszett neki a színészek játéka.  A Rest macska előadással a nyár folyamán három településen is felléptünk, június 26-án a Szentgálon megrendezésre kerülő Falunapon és Kistérségi Napon, július 10-én a Magyarok Szövetsége által Zircen, a Háromhegyen megrendezett Veszprém Megyei Szomszédoláson, valamint augusztus 8-án Hajmáskéren, a Kistérségi Napon.

Mindeközben készültünk a Papkeszi Falunapra. Két, Nóti Károly által írt bohózatot választottunk erre az alkalomra. A bohózatokat sem csupán a településünkön adtuk elő, hiszen augusztus 8-án Veszprémben, a Veszprémi Vigasságok rendezvényen a délelőtti órákban léphettünk műsorunkkal színpadra.

Nem tudom, mennyien lehetnek azok az amatőr színjátszó csoportok, akik a debütálásukat követő 3 hónapon belül négy településen is szórakoztathatják a közönséget, ezt mi sikerként értékeljük. Ismertek lettünk, előadásainkon sok ember arcára varázsoltunk mosolyt, kacagást, nevetést, és úgy határozott a csoport, hogy a sikert, ismertséget adó darabunk után Rest Macskák Amatőr Színjátszó Csoport névvel kereszteljük el magunkat.

A csoport tagjai a település nemzeti ünnepeinek is aktív résztvevői, és az ő munkájuk eredménye lesz az idén is a karácsonyi műsor. Továbbá, ahogy ígértük, ősszel ismét egy színházi előadással lepjük meg közönségünket.

Egyetlen problémánk van csupán: a színjátszó csoportnak egy férfi tagja van. Ezért megragadnám az alkalmat, és arra kérném a településen élő urakat, ha kedvet éreznek a szerepléshez, ha szeretnének egy vidám, őszinte, demokratikusan működő csoportnak a tagjai lenni, bátran jelezzék ezt bármelyik csoporttagnál.

Ugrás a lap tetejére