Őszirózsa Nyugdíjas klub

Őszirózsa Nyugdíjas klub


A nyugdíjas klub alapításának ötlete egy kirándulás alkalmával vetődött fel. Az elhatározást tett követte: 1991 őszén 52 taggal kezdte meg működését a csoport.

A klub tagjai úgy érzik, hogy fő feladataik közé tartozik a kirándulás, szórakoztatás és kulturális műsorok rendezése. A kirándulások alkalmával meglátogattuk már a Parlamentet, a herendi Porcelángyárat és az Ajkai Üveggyárat is. Voltunk a Pannonhalmi Apátságnál, a zirci és a jeli arborétumban. Látogatást tettünk Ópusztaszeren, a debreceni virágkarneválon és Szlovákiában is. Az évek során nagyon sok melegvizű fürdőre is eljutottunk és közös üdüléseken vettünk részt. Pihentünk Hajdúszoboszlón, Tamásiban és Borgátán. Ezek az alkalmak élményekben gazdag és feledhetetlen napok a nyugdíjas klub tagjai számára. Nemcsak ezek a kirándulások jelentenek azonban élményt számunkra.

Havi gyűléseink keretein belül előadásokat hallgathattunk orvosi gyógynövényekről, ezért egész napos gyógynövénygyűjtést szerveztünk Szentantalfán.

Kulturális tevékenységünkkel több helyen megfordultunk már. Évente közel harminc felkérésnek teszünk eleget. A soproni nyugdíjas-találkozón énekkarunkkal és szavalatokkal léptünk fel. Debrecenben a Nyugdíjasok Világnapja alkalmából háromnapos találkozón vettünk részt. Klubtársunk Horváth István amatőr festő több alkalommal tartott a fellépések alkalmával képkiállítást saját műveiből. Pécsett népdalcsokrokkal és divatbemutatóval arattunk nagy sikert. Több alkalommal voltunk testvértelepülésünkön Zsérén. Balatonfüreden szellemi vetélkedőkön vettünk részt, Tiszakécskén pedig énekkarunk ezüst minősítést ért el.
Továbbra is nagy szeretettel hívunk és várunk mindenkit vidám csapatunkba.

Baksa Árpád elnök

Sztána Lászlóné elnökhelyettes

Ugrás a lap tetejére