Elismerések adományozása – felhívás javaslattételre

Javaslat elismerések adományozása

Papkeszi Község Önkormányzat Képviselő-testületének Elismerések alapításáról, adományozásáról szóló 23/2013. (XII. 9.) önkormányzati rendeletében foglaltak alapján

Papkesziért Érdemérem”

adományozható a község gazdasági életében, a községfejlesztésben, a község közéletében, a tudomány, a művészetek területén, az egészségügy, oktatás, nevelés, sport területén kiemelkedő, eredményes munkát végzett élő vagy már elhunyt személynek, közösségnek, szervezetnek, intézménynek.

Jövő reménysége” Díj

annak a 14 és 28 év közötti életkorú Papkeszi állandó lakóhellyel rendelkező személynek, aki kiemelkedő teljesítményt nyújt tanulmányai terén, vagy a kultúra, sport, tudomány, művészetek terén kiemelkedő teljesítményével öregbíti Papkeszi hírnevét.

Az elismerések adományozását kezdeményezheti Papkeszi állandó lakcímmel rendelkező személy, vagy Papkeszi székhelyű társadalmi, gazdálkodó szervezet, intézmény.

Az elismerések adományozásáról szóló kezdeményezést a rendelet 1. melléklete szerinti formanyomtatványon lehet, amelyet Papkeszi Község Polgármesterének kell benyújtani zárt borítékban, minden év május 31-ig. A formanyomtatvány beszerezhető a Balatonfűzfői Közös Önkormányzati Hivatal Papkeszi Kirendeltségén, ill. letölthető e település honlapjáról.

Az elismeréseket az évente megrendezésre kerülő Falunap alkalmával a polgármester adja át. Ha a Falunap megrendezésére nem kerül sor, az elismeréseket az augusztus 20-i ünnepi műsor keretében kell átadni.

A 2021. évi kitüntetési javaslatokat 2021. május 31-ig zárt borítékban, Ráczkevi Lajos polgármester részére lehet beküldeni. A borítékra kérjük, írják rá: „Kitüntetési javaslat”.

Papkeszi, 2021. május 5.

Ráczkevi Lajos
polgármester