Tájékoztató

A Kormány 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendeletével 2020. november 4. napjától, hazánk egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki.

A Kormány – a koronavírus-világjárvány második hulláma elleni védekezésről szóló, 2020. november 11-én hatályba lépett 2020. évi CIX. törvény felhatalmazása alapján – 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendeletében megállapította a veszélyhelyzet idején, a védelmi intézkedések második üteme során alkalmazandó szabályokat, továbbá a szabályok megszegése esetén alkalmazandó szankciókat. A védelmi intézkedéseket tartalmazó Kormányrendeletek elérhetőek a Magyar Közlöny 2020. évi 242. számában, továbbá a https://koronavirus.gov.hu/cikkek/kormany-kihirdette-legujabb-vedelmi-intezkedeseket link alatt is, ahol az általános központi tájékoztató is olvasható.

Településünket közvetlenül érintő intézkedések és információk:

  • Meghirdetett rendezvényeink ebben az évben elmaradnak.
  • A művelődési házak, könyvtár a mai naptól zárva tartanak, az intézményekben vásárok sem tarthatók.
  • A művelődési ház udvarán a mozgóárusítás („piac”) lehetősége – újabb intézkedésig – megmarad, azonban a távolságtartásra fokozott figyelmet kell fordítani. A vásárlás ideje alatt kötelező a maszk használata!
  • Az óvodában és az általános iskolában az oktató-nevelő munka továbbra is a megszokott, az intézmények által meghatározott rend szerint folyik.
  • A háziorvos szintén az eddigi rend szerint rendel, előzetes telefonon történt bejelentkezés alapján végzi gyógyító tevékenységét.
  • A Balatonfűzfői Közös Önkormányzati Hivatal Papkeszi Kirendeltségén személyes ügyintézés előzetes időpontegyeztetéssel (telefonszám: 06/88/588-650, e-mail cím: hivatal@papkesz.hu) lehetséges. Kérjük, hogy a megbeszélt időpontra pontosan érkezzenek, a hivatal előterében a távolságtartás szabályait betartva várakozzanak az ügyintézőre. Az ügyintézés időtartama alatt a maszk használata kötelező!

Kérem, hogy a kijárási tilalom, a távolságtartás, a maszkhasználat és a kihirdetett egyéb védelmi szabályokat szíveskedjenek betartani! A településünkön élők az elmúlt fél során is felelős, szabálykövető magatartást tanúsítottak, kérem, ezután is tegyenek így!

Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk magunkra!

Papkeszi, 2020. november 11.

Tisztelettel:

Ráczkevi Lajos

polgármester