Almenü

Oktatás, nevelés

Iskolai oktatás, nevelés

Bocskai Papkeszi

Bocskai István Református Általános Iskola

A Bocskai István Református Általános Iskola gyönyörű környezetben várja tanulóit. Az iskola udvarában fenyőfák árnyékában tölthetik gyermekeink a szüneteket. Az épület mögött füves és aszfaltozott sportpályán játszhatnak, sportolhatnak tanulóink szabadfoglalkozás ideje alatt. Innen néhány lépés a játszótér, ahol alsós és felsős tanulóink is szívesen töltik idejüket.

A református gyökerek messzire nyúlnak vissza, már 1830-ban négyosztályos református iskolában tanultak a gyerekek. 1870-től Paksi Károly tanító vezetésével 6 osztályosra, majd fokozatosan nyolcosztályosra bővült az általános iskola. A 2008/2009-es tanévben visszatértünk a régi, de nem feledett hagyományokhoz, újra a református egyház működteti intézményünket.

Régi közegben, megújuló módszerekkel szeretnénk megadni tanulóinknak azt a többletet, amit a református iskola jelent az oktatáson, nevelésen felül. Célunk, hogy az intézményünkbe járó gyerekeket vidám, barátságos légkörben, református keresztyén szellemben neveljük, s magas színvonalú oktatásban részesítsük. Hiszünk abban, hogy e kétezer éves krisztusi értékrend ma is olyan belső tartást ad a gyermekeknek, amellyel bátran léphetnek majd a felnőtt életbe. Mind a reformátusok, mind a katolikusok számára vallásuknak, koruknak és mentalitásuknak megfelelő hitoktatást biztosítsunk.

Ugrás a lap tetejére